Alcohol labelling - A discussion documenton policy options
술병의 라벨링 - 정책적인 옵션으로 고려할 수 있는 사항들
ABSTRACT
This discussion document presents an analysis of the policy options available for introducing warning and product labelling on alcoholic beverage containers. It outlines the existing legal and policy frameworks and the current level of implementation in the WHO European Region. Some components that could be considered when developing effective health warning labels are described.
이 토론 문서는 알코올 음료 용기에(술병) 경고 및 제품 라벨링을 도입하는 데 사용할 수 있는 정책 옵션에 대한 분석을 제공합니다. WHO 유럽 지역의 현행법 및 정책 틀과 현재 시행 수준에 대해 개괄적으로 설명합니다. 효과적인 건강 경고 라벨을 개발할 때 고려할 수 있는 일부 구성 요소가 제시됩니다.
[출처를 밝히기 위해 출처에 관한 아래의 내용을 통채로 가져왔습니다]
© World Health Organization 2017 All rights reserved. The Regional Office for Europe of the World Health Organization welcomes requests for permission to reproduce or translate its publications, in part or in full. Some rights reserved. This work is available under the CC BY-NC-SA 3.0 IGO licence. The designations employed and the presentation of the material in this publication do not imply the expression of any opinion whatsoever on the part of the World Health Organization concerning the legal status of any country, territory, city or area or of its authorities, or concerning the delimitation of its frontiers or boundaries. Dotted lines on maps represent approximate border lines for which there may not yet be full agreement. The mention of specific companies or of certain manufacturers’ products does not imply that they are endorsed or recommended by the World Health Organization in preference to others of a similar nature that are not mentioned. Errors and omissions excepted, the names of proprietary products are distinguished by initial capital letters. All reasonable precautions have been taken by the World Health Organization to verify the information contained in this publication. However, the published material is being distributed without warranty of any kind, either express or implied. The responsibility for the interpretation and use of the material lies with the reader. In no event shall the World Health Organization be liable for damages arising from its use. The views expressed by authors, editors, or expert groups do not necessarily represent the decisions or the stated policy of the World Health Organization.
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KEY MESSAGES
It is the right of consumers to make informed choices about the products they purchase, and it is the obligation of public institutions to ensure consumers are able to do so. Labels could be considered as part of a comprehensive strategy to provide information and educate consumers to prevent and reduce alcohol-related harm. This policy option should be seen not as an initiative that will modify behaviour overnight, but as a way of bringing gradual change over time. Bringing alcohol packaging requirements into line with those that apply to non-alcoholic beverage packaging (as per EU Regulation No. 1169/2011) would involve listing ingredients and seven nutritional values per 100 ml. Similarly, nutritional values might be provided per portion, as they are for non-alcoholic beverages, provided that they represent actual serving sizes. Listing the ingredients contained in a particular beverage alerts the consumer to the presence of any potentially harmful or problematic substances. No less important, providing nutritional information such as energy content allows consumers to monitor their diets better and makes it easier to maintain a healthy lifestyle.
구매하는 제품에 대해 정보에 입각한 선택을 하는 것은 소비자의 권리이며, 공공 기관은 소비자가 그렇게 할 수 있도록 보장해야 할 의무가 있습니다. 라벨은 정보를 제공하고 소비자에게 술과 관련된 피해를 예방하고 줄이기 위해 포괄적인 전략의 일환으로 간주 될 수 있습니다. 이 정책적 옵션은 행동 양식을 하룻밤 새에 전향하는 것이 아니라 시간이 지남에 점진적인 변화를 가져 오는 방법으로 간주되어야 합니다. 주류 포장 요구 사항을 비 알콜 음료 포장 (EU 규정 No. 1169/2011에 따라)에 적용하는 요구 사항에 부합되게 만들려면 성분 및 100 ml 당 7 가지 영양성분을 기재해야 합니다. 이와 유사하게, 비 알콜성 음료의 경우와 마찬가지로 실제 값을 나타내는 한도 내에서 영양 성분이 부분별로 제공 될 수 있습니다. 특정 음료에 포함된 성분을 나열하면 소비자에게 잠재적으로 유해하거나 문제가되는 물질이 있음을 경고할 수 있습니다. 덜 중요하지는 않지만 에너지 컨텐츠와 같은 영양 정보를 제공하면 소비자가 자신의 식단을 더 잘 모니터링하고 건강한 라이프 스타일을 유지하기가 더 쉬워집니다.
Suggestions for product labelling.
Inclusion of a list of ingredients and nutritional information (such as energy content) on containers.
Provision of information on labels explaining impact on health.
Label should be placed in a standard location on the container.
Size of the label should be determined as a minimum percentage of the size of the container.
Rotating messages should be used, with sufficient vividness and strength to attract consumers.
Text should be clearly separated from other information on the label (for example, placed in boxes with thick borders).
Text should be printed in capital letters and bold type; its size should be the same as for all other information provided on the container.
Text should appear on a contrasting background (for example, red type on white).
Text should be written in the official language(s) of the country in which the product is sold.
Images used should be informational in style and taken from ongoing educational campaigns.
Public health bodies can usefully advise on the content of messages.
용기에 성분 및 영양 정보 (예 : 에너지 함량) 목록을 포함시킵니다.
건강에 미치는 영향을 설명하는 라벨에 관한 정보 제공. 레이블은 용기의 표준 위치에 놓아야합니다.
라벨 크기는 용기 크기의 최소 백분율로 결정되어야합니다.
회전 메시지는 소비자를 끌어들일 수있는 충분한 선명도와 강도로 사용해야합니다.
텍스트는 레이블의 다른 정보와 명확하게 구분되어야합니다 (예 : 두꺼운 테두리가있는 상자에 넣음).
텍스트는 대문자와 굵은 글씨체로 인쇄해야합니다. 그 크기는 컨테이너에 제공된 다른 모든 정보와 동일해야합니다.
텍스트는 대비되는 배경에 나타나야합니다 (예 : 흰색의 빨간색 유형).
텍스트는 제품이 판매되는 국가의 공식 언어로 작성되어야합니다.
사용 된 이미지는 스타일리쉬하고 지속적인 교육 캠페인에서 가져온 것이어야합니다.
공중 보건 기관은 메시지 내용에 대해 유용하게 조언 할 수 있습니다.
이번 포스팅 부터는 몇 편에 걸쳐서 술 병의 포장 라벨에 관한 WHO의 자료를 다뤄볼 예정입니다.
이때까지 술의 성분과 직접적인 영향에 관해서 주로 다뤘다면, 이번 자료는 소비자의 구매와 음주에 정보를 제공한다는 측면에서 영향을 미치는 수단에 대해 알아보고자 합니다. 담배에 대해서는 그 유해함을 직접적으로 알리는 광고가 일반화되어 있습니다. 그러나 술에 대해서는 그러한 경향이 덜합니다. 가령 술에 대해서는 자그마하게 "지나친 음주는 건강을 해칠 수 있다"의 문구가 있을 뿐, 술로 인해 망가진 간이나 토사물의 사진이 광고로 큼지막히 나오지는 않습니다. 이러한 관점에서 술의 라벨링에 대한 글은 흥미롭게 공부 해 볼 만한 주제인 것 같습니다.
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