술병의 라벨링(정책적인 규제와 옵션)-2

살이되는 정보 2018. 6. 12. 19:38
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BACKGROUND 연구 배경

In 2010, the Sixty-third World Health Assembly endorsed the Global strategy to reduce the harmful use of alcohol, supported by all 194 Member States. Within the 10 recommended target areas, labelling of alcoholic beverages as a tool to increase awareness and reduce alcohol-related harm was included in Area 8: “Reducing the negative consequences of drinking and alcohol intoxication”. Following the endorsement of the global strategy, the European action plan to reduce the harmful use of alcohol 2012– 2020, outlining a portfolio of policy options specifically aimed at the Member States of the WHO European Region, was endorsed at the 61st session of the WHO Regional Committee for Europe. Within the action plan, the need for ingredients listing, including the calorie content, is outlined. Specifically, labels serve to provide this information, as they do for foodstuffs, in such a way as to ensure that consumers have access to complete information on the content and composition of the product, for the protection of their health and other interests.

2010 년 세계 보건 총회 63 개국은 194 개 회원국 모두가 원하던 유해한 알코올 사용을 줄이기위한 글로벌 전략을 지원했습니다. 10 가지 권장 목표 범위 내에서, 인식을 높이고 음주 관련 피해를 줄이기 위한 도구로서 알코올 음료 라벨을 "음주 및 알코올 중독의 부작용 감소 8 장에 포함 시켰습니다 . 세계 전략의 지지에 따라, WHO 유럽 지역 회원국을 겨냥한 정책 옵션 포트폴리오를 간략하게 소개한 2012-2020 년 알코올의 유해한 사용을 줄이기위한 유럽 행동 계획이 제 61 WHO 회기 유럽 지역위원회에서 발표되었습니다. 구체적으로는 라벨에 칼로리 내용을 포함한 성분 목록의 표시 필요성이 그 핵심입니다. 특히 라벨은 소비자가 제품의 내용 및 구성에 대한 정보를 완벽하게 확보하여 건강 및 기타 이익을 보호 할 수 있도록 식품에서 라벨이 제공하는 정보와 마찬가지의 기능을 합니다.

Alcohol product labelling could be considered as a component of a comprehensive public health strategy to reduce alcohol-related harm. Adding health labels to alcohol containers is an important first step in raising awareness and has a longer-term utility in helping to establish a social understanding of the harmful use of alcohol. Labelling requirements worldwide for alcoholic beverages are currently quite diverse and somewhat limited compared to labelling on food products and tobacco. Alcohol labelling regulation is applied, nationally and internationally, through one or a combination of means including food standards laws and codes and voluntary agreements reached between industry and government. Some countries have introduced mandatory health labels on alcoholic beverages.

알코올 제품 라벨링은 알코올 관련 피해를 줄이기위한 포괄적인 공중 보건 전략의 구성 요소로 간주될 수 있습니다. 알콜 용기에 건강 라벨을 추가하는 것은 의식을 높이는 중요한 첫 단계이며 알콜의 유해한 사용에 대한 사회적 이해를 돕는데 있어서 장기간 유용합니다. 알코올성 음료에 대한 전세계적 요구 사항의 라벨링은 현재 매우 다양하며 식품 및 담배 라벨링에 비해 다소 제한적입니다. 알콜 표시 규정은 산업 표준과 정부 간 식품 기준법 및 법규, 자발적 협약을 포함하여 단독 또는 조합 된 방법을 통해 국내 및 국제적으로 적용됩니다. 일부 국가에서는 알코올성 음료에 의무적인 성분 표시제를 도입했습니다.

For consumers, the food label is the principal source of information at the point of sale. For example, a 2007 survey revealed that 84% of Australians and 81% of New Zealanders cited food labels as their main source of information about the nutritional content of foods.

소비자의 경우, 식품 라벨은 구매 시점에 정보를 제공받는 주요한 수단입니다. 예를 들어, 2007 년 조사에 따르면 호주인의 84 %와 뉴질랜드 인의 81 %가 식품의 영양 성분에 대한 주요한 정보를 라벨에서 얻었습니다.

In the European Union (EU), Regulation 1169/2011 on the provision of food information to consumers has made considerable changes to food-labelling legislation. The regulation was the culmination of some very heated debates over a number of contentious issues. In the end, alcoholic beverages containing more than 1.2% alcohol by volume (ABV) were exempted from the obligation to provide information to consumers – they do not have to list their ingredients or provide nutritional information. As a compromise, the European Parliament requested that the European Commission produce a report concerning the application of Regulation 1169/2011 and address the question whether alcoholic beverages should in the future be covered. The report (March 2017) clearly states that objective grounds have not been identified that would justify the absence of information on ingredients and nutritional information on alcoholic beverages or a differentiated treatment for some alcoholic beverages. The European Commission notes in its report that the alcohol sector is increasingly willing to provide such information, and therefore it is giving the alcohol producers a year to deliver a self-regulatory proposal that would cover the entire sector of alcoholic beverages. The European Commission will assess the industry’s proposal, and if it is unsatisfactory, it will launch an Impact Assessment.

유럽 연합 (EU)에서는 소비자에게 식품 정보를 제공하는 규정 1169/2011에 의해 식품 표시법에 상당한 변화가 있었습니다. 이 상당히 논쟁이 되고있는 문제에 대한 매우 뜨거운 주제였습니다. 결국 양 (ABV) 1.2 %를 초과하는 알코올 음료는 소비자에게 정보를 제공 할 의무가 면제되어 성분을 나열하거나 영양 정보를 제공할 필요가 없습니다. 타협으로서, 유럽 의회는 유럽 집행위원회가 Regulation 1169/2011의 적용에 관한 보고서를 작성하고 향후 알코올 음료의 적용 여부에 대한 문제를 제기하도록 요청했습니다. 보고서 (2017 3 )는 알콜 음료에 대한 성분 및 영양 정보에 대한 정보 부재 또는 일부 알콜 음료에 대한 차별적 인 치료를 정당화 할 객관적 근거가 확인되지 않았음을 분명히 명시합니다. 유럽 연합 집행위원회 는 알코올 부문이 이러한 정보를 제공 할 의사가 점점 많아지고있어 알코올 생산자에게 알코올 음료의 전체 부문을 포괄하는 자체 규제 제안서를 1 년 동안 제공 할 것이라고 밝혔습니다. 유럽 집행위원회는 업계의 제안을 평가할 것이며, 만족스럽지 않으면 영향 평가를 시작할 것입니다.

As an option for action, WHO, in line with the European action plan, proposes that measures could be taken to introduce a series of warning or information labels on all alcoholic beverage containers, providing information both on ingredients and on the risks associated with alcohol consumption: damage to health (cirrhosis of the liver, cancers), risk of dependence, and dangers associated with drinking alcohol when pregnant, driving a vehicle, operating machinery and taking certain medications. Health messages on labels can increase knowledge and encourage a change in perception of the risks associated with alcohol consumption. As public health professionals search for effective policies to address alcohol-related harm, labels stand out as an underutilized way of empowering consumers to make healthy decisions about alcohol intake. Labelling provides a unique opportunity for governments to disseminate health messages at the point of sale and point of consumption. Placing health information on alcoholic drinks and containers targets the appropriate audience (the drinker) at the appropriate time (when purchasing and using the product).

WHO는 조치 방안으로 유럽 행동 계획에 따라 모든 알코올 음료 용기에 일련의 경고 또는 정보 라벨을 도입하여 알코올 소비와 관련된 위험 요소 및 성분 정보를 제공 할 수있는 방안을 제안 합니다 : 건강 상실 (간경화, ), 의존 위험, 임신 중 음주, 운전, 기계 조작 및 약물 복용과 관련된 위험 등. 라벨의 건강 메시지는 지식을 증가시키고 알코올 섭취와 관련된 위험에 대한 인식을 변화시킬 수 있습니다. 공중 보건 전문가들이 알코올 관련 위해를 다루기 위한 효과적인 정책을 모색함에 따라 알코올 소비에 대한 건강한 결정을 내릴 수 있도록 소비자에게 권한을 부여 할 수있는 방법으로 주목받습니다. 라벨링은 정부가 판매 시점과 소비 시점에서 건강과 관련된 메시지를 보급 할 수있는 좋은 기회를 제공합니다. 알코올 음료 및 용기에 건강 정보를 두는 것은 적절한 시점 (제품을 구입하고 사용할 때)에 적절한 청중 (음주자)을 대상으로합니다.

Legal frameworks 

National food-labelling laws exist within a network of international conventions and agreements that impose obligations on the countries that have signed up to them. Table 1 provides an overview of international conventions and agreements relevant to labelling of alcoholic beverages. 

국가 식품 표시법은 그들에게 서명한 국가에 의무를 부과하는 국제 협약 및 협약의 네트워크 내에 존재합니다. 1은 알코올성 음료 라벨링과 관련된 국제 협약 및 협약의 개요를 제공합니다

Table 1. International conventions and agreements

The Codex Alimentarius (the Codex) is supervised by the Codex Commission, which is responsible to WHO and the Food and Agriculture Organization (FAO). The Codex Commission’s primary purposes are to protect the health of consumers, ensure fair trading practices in the food trade and promote the coordination of international food standards. The Codex has become a highly significant influence on global food law and is also important in settlement of World Trade Organization (WTO) disputes (domestic standards which comply with the Codex are more likely to comply with WTO expectations). Any new regulatory provisions under WTO and EU rules have to be justifiable and proportionate to the compliance burden they impose.

Article 16 of Regulation (EU) No. 1169/2011 on the provision of food information to consumers exempts alcoholic beverages containing more than 1.2% ABV from mandatory listing of ingredients and the nutrition declaration. Although there is no requirement for alcoholic beverages to list their ingredients, food business operators may voluntarily provide this information to consumers. In accordance with Article 36 of the Regulation, such information must comply with the provisions governing the mandatory listing of ingredients.

Under the terms of Regulation (EC) No. 1924/2006 of the European Parliament and of the Council of 20 December 2006 on nutrition and health claims made on foods, alcoholic beverages are prohibited from bearing health claims; the only nutritional claims that are permitted are ones referring to low alcohol levels and reduction of alcohol or energy content.

Codex 국제 식품 규격위원회는 WHO와 식량 농업기구 (FAO)를 담당하는 CODEX위원회가 감독합니다. Codex위원회의 주요 목적은 소비자의 건강을 보호하고, 식품 무역에서의 공정한 무역 관행을 보장하며, 국제 식품 기준의 조정을 촉진하는 것입니다. Codex는 세계 식량법에 매우 중요한 영향을 미치고 있으며 세계 무역기구 (WTO) 분쟁 해결에 있어서도 중요합니다. (Codex에 부합하는 국내 표준은 WTO 기대치를 준수 할 확률이 더 높음). WTO EU 규칙에 따른 새로운 규제 조항은 부과 된 준수 부담에 비례하고 정당해야합니다.

소비자에게 식품 정보를 제공하는 규정의 16 조는 필수 성분 목록 및 영양 표시에서 1.2 % 이상의 ABV를 함유한 알코올성 음료는 제외합니다. 알콜 음료가 성분 목록을 표시할 의무는 없지만 식품 사업자는 자발적으로 소비자에게 이 정보를 제공 할 수 있습니다. 규정 제 36 조에 따라 그러한 정보는 필수 성분 목록을 규율하는 조항을 준수해야합니다.

2006 12 20 일 유럽 의회의 규정 (Regulation) (EC) 1924/2006 및 식품에 대한 영양 및 건강 강조 표시에 따라 알코올 음료는 건강 강조 표시를 금지합니다. 허용되는 유일한 영양 강조 표시는 낮은 알코올 농도와 알코올 또는 에너지 함량의 감소를 말하는 것입니다.


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