술이 건강과 사회에 미치는 영향-5

살이되는 정보 2018. 4. 23. 11:30
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암과 술의 상관관계.

Although cancer is the leading cause of death in New Zealand (Ministry of Health, 2012), the fact that alcohol causes cancer appears to be poorly appreciated by many consumers.

암은 뉴질랜드에서 가장 큰 사망 원인이지만(2012년, 보건부), 술이 암을 유발할 수 있다는 사실은 소비자들에게는 잘 알려져있지 않습니다.
For example, in a survey of over 26,000 Europeans, commissioned by the European Union in 2009, only two-thirds agreed that alcohol can increase the risk of cancer and half of these people only ‘tended’ to agree. One in ten people were unaware that alcohol causes cancer and one in five did not believe it at all (TNS Opinion & Social, 2010). In contrast, 97 percent of respondents agreed that alcohol increases the risk of liver disease. Professor Ian Olver (2012), from the Cancer Council of Australia, comments on similar ignorance over the Tasman, saying that “while the short-term harms of alcohol are welldocumented, [how many people] know that more Australians die from alcohol-related cancer than they do from melanoma?” 

예를들어, 2009년 유럽연합이 실시한 26,000여명의 유럽인을 대상으로 한 설문조사에 따르면, 대상자 중 2/3만이 술이 암의 우험을 증가시킬 수 있다는 사실에 동의한다고 응답했ㅅ브니다. 10명 중 1명은 알코올이 암을 유발할 수 있다는 사실을 알지 못했으며, 5명 중 1명은 이러한 사실을 전혀 믿지 않는다고 응답하였습니다. 대조적으로 응답자의 97%가 술이 간질환의 위험을 증가시킨다는 데에는 동의했습니다. 호주 암 협회의 랜 올리버 교수는, "알코올의 단기적인 부작용은 잘 문서화되어있지만, 암에 대한 영향은 그러한가?"라고 반문합니다.

Although such a survey hasn’t been done in New Zealand, it seems likely that a high percentage of New Zealanders also either don’t know that alcohol is carcinogenic or don’t care.

This lack of awareness is not due to lack of evidence. The International Agency for Research on Cancer (IARC) investigates hundreds of substances for their cancer-causing potential, including betel nut, jet fuel, and, of course, alcohol. IARC first recognised that alcohol caused certain cancers in humans in 1988, when it found sufficient evidence that alcohol caused cancers of the oral cavity, pharynx, larynx, oesophagus and liver (International Agency for Research on Cancer [IARC], 1998). This list was expanded to include colorectal and breast cancer in 2007 (IARC, 2010).
IARC uses international expert working groups to evaluate whether a substance causes cancer, and assesses evidence from a wide range of studies. ‘Sufficient evidence’ means that a causative relationship between alcohol and cancer has been established, based on high-quality studies which are unlikely to be affected by chance, bias or confounding. IARC also reports on evidence for lack of carcinogenicity and notes that alcohol does not cause cancer of the kidney or nonHodgkin lymphoma. For some other cancers, the evidence is still inadequate or unclear, and it is possible that alcohol will be shown to cause some other types of cancer in the future. For anyone who may be unconvinced by IARC, other independent researchers back up their conclusions (World Cancer Research Fund & American Institute for Cancer Research, 2007; Rehm, Patra, & Popova, 2007).
뉴질랜드에서 이 설문조사가 진행되지는 않았지만, 대부분의 뉴질랜드인도 알코올이 발암과 상관관계가 있다는 것을 알지 못합니다.

이러한 인식의 부족은 증거가 부족하기 때문은 아닙니다. 국제 암 연구소는 알코올을 포함해서 암을 유발할 수 있는 수백가지 물질을 조사합니다. 알코올이 구강, 인두, 후두, 식도, 간 등에 암을 일으킨다는 충분한 증거를 발견했고 1988년에는 특정 암을 일으킬 수 있다는 사실을 발견했습니다. 여기에는 대장암과 유방암이 포함됩니다.

국제 암 협회는 전문가들로 이루어진 연구를 통해 어떤 물질이 암을 유발하는지의 여부를 평가하고 광범위한 연구 결과를 발표합니다.  '충분한 증거'란 우연과 편견 또는 교란으로 인해 영향을받지 않는 양질의 연구를 토대로 알코올과 암의 원인 관계가 확립되었음을 의미합니다. 또한 IARC는 발암 성이 없다는 증거와 알콜이 신장 또는 비호 지킨 림프종의 암을 유발하지 않는다는 점에 관해보고합니다. 일부 다른 암의 경우, 증거가 여전히 불충분하거나 불분명하며 앞으로 알코올이 다른 종류의 암을 유발할 수도 있습니다. IARC가 확신 할 수없는 사람들을 위해 다른 독립적 인 연구자들이 결론을 뒷받침합니다 (2007 년 Rehm, Patra, & Popova, 세계 암 연구 기금 및 미국 암 연구소, 2007).

알코올은 어떻게 암을 유발하는가?

Alcohol may cause cancer through a number of mechanisms (IARC, 2010). Ethanol, the primary type of alcohol found in alcoholic beverages, is metabolised to a substance called acetaldehyde, which binds to DNA and interferes with cell replication and increases the risk of DNA mutations (which increases the risk of cancer). In addition, ethanol can open the door for carcinogens to enter cells. Alcohol can also affect hormone levels (eg, increasing the levels of the hormone estrogen, to raise the risk of breast cancer). Its direct toxic effects on the liver, which can lead to permanent liver damage (cirrhosis), may also lead to liver cancer. These cancer-causing effects can occur with all types of alcohol, from wine to spirits. Smoking and alcohol together are a potent combination, and smokers who also drink alcohol are at a higher risk of cancer (Cancer Council of Australia, n.d.).

알코올은 여러가지 매커니즘을 통해 암을 유발할 수 있습니다. 알콜 음료에서 발견되는 알콜의 주요 유형 인 에탄올은 DNA에 결합하여 세포 복제를 방해하고 DNA 돌연변이 (암의 위험을 증가)의 위험을 증가시키는 아세트 알데히드 (acetaldehyde)라는 물질로 대사됩니다. 또한 에탄올은 발암 물질이 세포에 들어가는 문을 열 수 있습니다. 알코올은 또한 호르몬 수준에 영향을 미칠 수 있습니다 (예 : 호르몬 에스 트로겐 수치를 높이고 유방암 위험을 높이기). 간 손상 (간경변)으로 이어질 수있는 간에 대한 직접적인 독성 영향은 간암으로 이어질 수 있습니다. 이러한 암 유발 효과는 와인에서 증류주에 이르기까지 모든 종류의 술에서 발생할 수 있습니다. 흡연과 음주는 결합 시 강력한 조합이며, 또한 술을 마시는 흡연자는 암에 걸릴 확률이 더 높습니다 (Cancer Council of Australia, n.d).

알코올과 유방암

The link between alcohol and breast cancer is one of the newest to be recognised and probably one of the least well known by the general public. This is despite the fact that breast cancer is New Zealand’s third most common cancer, accounting for more than 600 deaths every year, and the most common cancer in women (Ministry of Health, 2012). There is strong evidence that alcohol causes breast cancer, from pooled or meta-analyses that use data from over 100 epidemiological studies. Pooled analyses are an effective way to identify risk factors for disease, by bringing together results from thousands of individuals from many different studies. These analyses have consistently found a linear increase in the risk of breast cancer for women, corresponding to an increase of around 7-10 percent per 10g of alcohol/day (one standard drink) (World Cancer Research Fund & American Institute for Cancer Research, 2010; Collaborative Group on Hormonal Factors in Breast Cancer, 2002). Around a third of the studies included in these pooled analyses are cohort studies, which provide the strongest proof of causal associations, in the absence of randomised controlled trials. Randomised trials, or experiments, are not feasible in this situation, as they would require participants to be randomly assigned to different levels of alcohol consumption (including abstinence).

알코올과 유방암 사이의 연관성은 가장 최근에 인정 된 것 중 하나 일 것이며 아마도 일반 대중이 가장 잘 알려지지 않은 것 중 하나 일 것입니다. 유방암은 뉴질랜드에서 세 번째로 흔한 암으로 매년 600 명 이상의 사망자가 발생하며 여성에서 가장 흔한 암입니다 (보건부, 2012). 알코올이 유방암을 유발한다는 강력한 증거가 100 가지 이상의 역학 연구에서 얻은 데이터를 사용하는 풀 분석 또는 메타 분석에서 비롯된 것입니다. 풀 분석 (pooled analysis)은 여러 다른 연구에서 온 수천 명의 사람들의 결과를 모아 질병의 위험 요소를 식별하는 효과적인 방법입니다. 이 분석 결과에 따르면 여성의 유방암 위험이 선형 적으로 증가하는 것으로 나타 났으며 이는 10g / (표준 음료 1 ) 당 약 7-10 % 증가한 것으로 나타났습니다 (World Cancer Research Fund & American Institute for Cancer Research, 2010, 유방암의 호르몬 인자에 대한 공동 연구, 2002). 이 풀 분석에 포함 된 연구의 약 3 분의 1은 무작위 통제 시험이없는 경우 인과 관계의 가장 강력한 증거를 제공하는 코호트 연구입니다. 무작위로 시용하거나 실험하는 것은 참가자가 다른 수준의 음주 (금욕을 포함하여)에 무작위로 배정되도록 요구하기 때문에이 상황에서는 실현 될 수 없습니다.

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